خمیر دندان بخشی از روتین روزانه برای نظافت و حفظ سلامت دهان و دندان است. همه ما زمانی که برای خرید خمیر دندان به داروخانه یا سوپرمارکت مراجعه می کنیم، با دنیای بسیار متنوعی از انواع محصولات روبرو می شویم. با وجود انواع مختلف خمیر دندان و برندهای متفاوتی که این محصول را تولید می کنند، انتخاب محصول ایده آل چندان آسان نیست. به همین خاطر ما در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی انواع خمیر دندان ها، چند راه حل کلیدی را نیز برای خرید بهترین خمیر دندان خارجی و ایرانی ارائه دهیم.
نیاز دندان هایتان چیست؟
همه ما از خرید بهترین خمیر دندان خارجی تنها یک هدف مشخص داریم: حفظ سلامت دهان و دندان. بنابراین، در انتخاب خمیر دندان ایده ال، باید ابتدا به نیاز دندان هایمان توجه کنیم. نیاز دندان های هر شخص، ممکن است با دیگری تفاوت داشته باشد. برای آگاهی از این موارد، کافی است به این پرسش ها پاسخ دهید:
- آیا دندان های شما حساس هستند؟
- آیا به دنبال محصولی هستید که دندان هایتان را سفید سازد؟
- آیا به دنبال محصولی هستید که بوی بد دهان شما را کاهش دهد؟
- آیا لثه های حساسی دارید یا به بیماری لثه خاصی دچار هستید؟
با پاسخ به این پرسش ها، بسیاری از گزینه ها برای خرید بهترین خمیر دندان خارجی خط می خورند و بازه جستجوی شما نیز محدودتر، اما دقیق تر، خواهد شد.
مواد تشکیل دهنده بهترین خمیر دندان خارجی
زمانی که به دنبال خرید بهترین خمیر دندان خارجی هستید، باید مواد تشکیل دهنده آنها را به دقت مرور کنید. معمولا بر روی بسته بندی خمیردندان ها، مواد تشکیل دهنده آنها ذکر می شود. نام این مواد می تواند برای بسیاری از افرادی که تخصص پزشکی ندارند، گیج کننده باشد. در واقع شما نیازی به دانستن نام و کاربرد تک تک این مواد ندارید، بلکه تنها چند مورد خاص هستند که باید آنها را کنترل کنید. ما در این بخش رایج ترین و کاربردی ترین مواد تشکیل دهنده انواع خمیر دندان خارجی و ایرانی را مرور خواهیم کرد. دانستن کاربرد این مواد به شما کمک می کند تا به هنگام خرید، خمیر دندان متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.
- فلوراید: این ماده به پیشگیری از پوسیدگی دندان ها، التهاب لثه و تقویت مینای دندان کمک می کند. دندانپزشکان معتقد هستند که استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید بهترین کاری است که می توانید برای دندانهایتان کنید. فلوراید به سطح مینای دندان نفوذ کرده و به سخت تر شدن سطح دندان کمک می کند. بدین ترتیب، دندان ها در برابر نفوذ باکتری های قند دوست مقاومت تر می شوند. بهتر است در صورت استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید، دندان هایتان را پس از مسواک زدن، اب کشی نکنید. استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید برای کودکان توصیه نمی شود، چرا که ممکن است در اثر بلعیدن خمیر دندان دچار آسیب های ثانویه شوند.
- پتاسیم نیترات: پتاسیم نیترات ماده حساسیت زدایی است که در اکثر خمیردندان ها استفاده می شود. نیترات پتاسیم می تواند به مرور زمان حساسیت اعصاب را کاهش دهد و در نتیجه، درد ناشی از مجاورت با سرما یا گرمای شدید را التیام می بخشد. البته توجه داشته باشید که این ماده اثر فوری ندارد و برای دیدن اثرات مثبت آن باید یک الی دو هفته صبر کنید.
- آرژنین: این ماده نیز ضد حساسیت محسوب می شود و در ترکیب با کربنات کلسیم می تواند لوله های عصبی را مسدود کرده و به سرعت نشانه های حساسیت دندان را بهبود ببخشد.
- آب اکسیژنه: این ماده یک تمیز کننده و سفید کننده قوی محسوب می شود. در درمان های حرفه ای که توسط دندانپزشک برای سفید کردن دندان ها اجرا می شود، این ماده با غلظت 6 درصد مورد استفاده قرار می گیرد. خمیر دندان های سفید کننده حاوی 0.1 درصد از این ماده هستند و می توانند به شکل قابل قبولی به از بین بردن رنگ و لکه روی دندان ها کمک کنند.
- سدیم بی کربنات: این ماده یک تمیز کننده و لکه بر موثر با اثر سایشی ملایم محسوب می شود. سدیم بی کربنات همچنین خاصیت ضد باکتریایی دارد و معمولا در انواع بهترین خمیر دندان طبیعی استفاده می شود.
در بخش قبل، مهمترین مواد تشکیل دهنده انواع خمیر دندان خارجی و ایرانی و کاربردهای هر یک توضیح داده شد. پیش از خرید خمیردندان، می توانید با مرور مواد تشکیل دهنده آنها، بهترین گزینه را متناسب با نیاز دندانهایتان، انتخاب کنید. در ادامه این بخش نیز چند نکته مهم و کاربردی دیگر برای انتخاب بهترین خمیر دندان را مرور خواهیم کرد.
نه به افزودنی ها و شیرین کننده های شدید
برخی از خمیر دندان ها حاوی مواد افزودنی بسیار قوی هستند که می توانند برای دندان ها و لثه ها بسیار مضر باشند. به عنوان مثال، سدیم لوریل سولفات عامل کف کننده داخل خمیر دندان هاست که می تواند به لثه ها آسیب برساند. این ماده با عبارت SLS مشخص می شود. از خرید خمیردندان هایی که حاوی شیرین کننده های اضافی هستند نیز خودداری کنید. این دسته از محصولات برای بهداشت دهان مفید نیستند و درست مانند شکر، می توانند به پوسیدگی دندان ها منجر شوند. این مواد همچنین می توانند ضمن آسیب رساندن به مینای دندان، حساسیت آن را نیز افزایش داده و موجب تغییر رنگ دندان ها شوند.
آیا بهترین خمیر دندان طبیعی وجود دارد؟
برخی برای حفظ سلامت دهان و دندان استفاده از بهترین خمیر دندان طبیعی را پیشنهاد می کنند. ترکیب مواد طبیعی مانند جوش شیرین، روغن های طبیعی و گیاهی می توانند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کند. این خمیر دندانها برای آن دسته از افرادی که به مواد شیمیایی حساسیت دارند، گزینه بهتری هستند. گاهی مواقع، خمیر دندان های طبیعی گزینه به مراتب موثر تری نسبت به نمونه های شیمیایی آنها هستند.
طعم مناسب را انتخاب کنید!
اگرچه ممکن است طعم خمیر دندان در وهله اول پارامتر مهمی به نظر نرسد، اما باید بدانید که توجه به این نکته در روتین سلامت و بهداشت دهان و دندان بسیار اهمیت دارد. تعداد دفعات و شیوه مسواک زدن دندان ها به طعم خمیر دندانی که خریداری می کنید، بستگی دارد. اگر طعم خمیر دندان را دوست نداشته باشید، احتمالا به دفعات کمتر و هر بار، برای بازه زمانی کوتاه، دندان های خود را خواهید شست. برخی از خمیر دندان ها حاوی طعم های خوراکی، مانند دارچین و نعناع هستند. برخی دیگر طعم های شیمیایی و شدیدی دارند و برخی دیگر، بدون هیچ طعمی به بازار عرضه می شوند. انتخاب نهایی، به نظر و سلیقه شما بستگی دارد.
بودجه و کیفیت هر دو مهم هستند!
برای انتخاب و خرید بهترین خمیر دندان خارجی یا ایرانی، قیمت نباید تنها فاکتور مد نظر شما باشد. خمیر دندان های گرانقیمت، لزوما برای دندان و لثه های شما معجزه نمی کنند. از سویی دیگر، انتخاب خمیر دندان های بی کیفیت و بسیار ارزان نیز نمی توانند مراقبت مد نظرتان را برای دندان ها و دهانتان فراهم کنند. استفاده از خمیر دندان، یک روتین هر روزه است. بنابراین باید خمیر دندانی را انتخاب کنید که با توجه به بودجه تان، امکان خرید مستمر را داشته باشید. با اندکی آزمون و خطا و پرس و جو از دندانپزشکتان، می توانید خمیر دندان با کیفیت و با قیمت مناسب را انتخاب کنید.
گزینه های مختلف را امتحان کنید!
پیدا کردن خمیر دندان ایده آل و برند مناسب، زمان نیاز دارد و این امر بدون تست کردن گزینه های مختلف امکان پذیر نیست. شما می توانید با توجه به مواد تشکیل دهنده خمیر دندان ها، برند های مختلف را امتحان کنید. بدین ترتیب، می توانید در خصوص طعم، بافت و عملکرد خمیر دندان ها به صورت تجربی آگاهی بیشتری کسب کنید و در نهایت، بهترین گزینه را برای خود انتخاب نمایید.
برای انتخاب بهترین خمیر دندان خارجی یا ایرانی با دندان پزشک خود مشورت کنید!
بهترین توصیه ای که می توانیم برای خرید بهترین خمیر دندان خارجی یا ایرانی به شما کنیم، استفاده از تخصص و دانش دندانپزشکتان است. دندان پزشک شما می تواند با توجه به شرایط لثه ها و دندان هایتان، بهترین گزینه را به شما معرفی کند. فراموش نکنید که دندانپزشکان به فراخور شرایط کاری شان، با اکثر محصولات موجود در بازار آشنایی دارند و مشورت با آنها می تواند در زمان و هزینه شما برای پیدا کردن بهترین خمیر دندان صرفه جویی کند.
تا به اینجا چند نکته کلیدی و مهم برای انتخاب و خرید بهترین خمیر دندان خارجی و ایرانی را مرور کردیم. در ادامه نیز قصد داریم با تمرکز بیشتر بر روی رایج ترین مشکلات دهان و دندان، نکاتی را به صورت هدفمند برای انتخاب بهترین خمیر دندان ارائه دهیم.
بهترین خمیر دندان خارجی برای دندان های حساس
اگر به هنگام خوردن غذاهای شیرین، اسیدی یا تغییرات دما و فشار دچار احساس تیر کشیدن یا درد دندان می شوید، دندان های حساسی دارید. این عارضه زمانی اتفاق می افتد که مینای دندان تحلیل می رود. همچنین در صورت تحلیل لثه و بیرون آمدن ریشه دندان نیز این عارضه رخ می دهد. برخی از خمیر دندان ها، مانند سنسوداین یا خمیر دندان اسپلت با مدل Sensetive white توانایی بازسازی مینای دندان و محافظت از آنها در برابر عوامل محرک را دارا هستند. در بخش های قبل در خصوص نیترات سدیم و آرژنین صحبت کردیم. وجود این دو ماده در خمیر دندان ها می توانند به مرور زمان حساسیت دندانها را کاهش دهند. البته باید توجه داشته باشید که جلوگیری از عوامل محرک (مانند کاهش مصرف مواد غذایی شیرین یا اسیدی و تغییر در شیوه مسواک زدن) به اندازه استفاده از یک خمیر دندان مناسب برای کاهش میزان حساسیت دندان ها ضروری است.
انتخاب بهترین خمیر دندان سفید کننده خارجی
به طور کلی، دندان های شما ممکن است به دو نوع لکه یا تغییر رنگ دچار شوند. رنگ دندان ها ممکن است به خاطر مصرف داروهای خاص، مصرف بیش از حد فلوراید در دوران کودکی، افزایش سن، نازک شدن مینای دندان و حتی در اثر شوک، تغییر کرده و زرد شوند. این لکه ها همچنین ممکن است در اثر کشیدن سیگار، نوشیدن چای و قهوه به وجود آیند. معمولا چنین لکه هایی با کمک نخ دندان و خمیر دندان های سفید کننده، مانند کولگیت یا اسپلت White plus به راحتی از بین می روند. البته توجه داشته باشید که این خمیر دندان ها امکان تغییر رنگ زرد دندان ها، در اثر افزایش سن یا نازکی مینای دندان را ندارند.
خمیر دندان هایی که حاوی آب اکسیژنه سدیم بی کربنات، زغال سیلیس هیدراته و کربنات کلسیم هستند می توانند به سفیدی دندان ها بسیار کمک کنند. در نظر داشته باشید که برخی از خمیردندان های سفید کننده بسیار قوی هستند و معمولا دو الی سه بار شستن دندان ها با آنها در طول یک روز توصیه نمی شود.
خرید بهترین خمیر دندان خارجی برای ترمیم مینای دندان
خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی حالا خمیردندان هایی روانه بازار شده اند که قابلیت ترمیم مینای دندان ها را دارند. در حالت کلی، خمیر دندان هایی که حاوی فلوراید هستند تا حدودی می توانند از فرسایش مینای دندان محافظت کنند. علاوه بر فلوراید، وجود موادی مانند سیلیکات کلسیم و فسفات سدیم نیز می توانند از سایش بیش از حد مینای دندان جلوگیری کنند.
سایر مواد تشکیل دهنده خمیردندان ها و کاربردهایشان
علاوه بر تمام مواد شیمیایی که تا به اینجای مقاله مرور کردیم، مواد اولیه متنوع دیگری نیز در ساخت انواع بهترین خمیر دندان طبیعی و شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. در این بخش برای آشنایی بیشتر با این مواد و کاربردهایشان، مهم ترین آنها را مرور خواهیم کرد:
- آدامس سلولزی، کاراگینان و صمغ زانتان که غلظت دهنده هستند و برای افزایش غلظت بافت خمیر دندان از آن ها استفاده می شود. این مواد همچنین از خشک شدن مایع خمیر دندان جلوگیری می کنند.
- شیرین کننده ها و طعم دهنده های مصنوعی: موادی مانند سینامال، لیمونن، روغن نعناع، سوکرالوز، سدیم ساخارین و طعم نعناع در دسته شیرین کننده ها طعم دهنده های مصنوعی قرار می گیرند.
- هیدروکسید سدیم: این ماده برای تنظیم سطح Ph سایر مواد در محصول استفاده می شود.
- سدیم لوریل سولفات: این ماده شوینده می تواند کثیفی و چربی را در خود حل کند. مقدار زیاد این ماده می تواند برای مینای دندان و لثه ها ضرر داشته باشد. در واقع مشاهدات دانشمندان در سال های اخیر نشان می دهد کاهش مصرف خمیر دندان های حاوی این ماده توانسته است به شکل قابل قبولی تعداد زخم های دهان را در مصرف کنندگان کاهش دهد. بنابراین اگر در اثر استفاده از خمیر دندان دچار زخم دهان می شوید یا دندان ها و لثه های شما بسیار حساس هستند، این احتمال وجود دارد که به ماده SLS واکنش نشان داده ایم. استفاده از خمیر دندان های طبیعی یا خمیر دندان هایی که حاوی مواد جایگزین سدیم لوریل سولفات (مانند دی سدیم کوکوئیل گلوتامات، کوکامیدوپروپیل بتائین یا لوریل گلوکوزید) هستند را توصیه می کنیم.
- روی: روی خاصیت ضد باکتریایی دارد و یکی از رایج ترین انواع مواد اولیه در ساخت خمیر دندان محسوب می شود. البته توجه داشته باشید که مهم ترین و موثر ترین عامل در از بین بردن باکتری های دهان، شیوه مسواک زدن شماست و مواد تشکیل دهنده خمیر دندانی که استفاده می کنید، تاثیر به مراتب کمتری دارند.
جمع بندی و پرسش های رایج
ما در این مقاله مهم ترین ویژگی های بهترین خمیر دندان خارجی و ایرانی را مرور کردیم. بخش بزرگی از این مقاله به معرفی اجزای سازنده خمیر دندان ها و کاربردهای آنها اختصاص داشت. آشنایی بیشتر با این مواد و کاربردهایشان، به شما کمک می کند تا محصولی متناسب با نیاز دندان ها و لثه هایتان خریداری کنید. همچنین آشنایی با این مواد به شما کمک می کند تا در دنیای بسیار متنوع خمیر دندان ها، با صرف انرژی و هزینه کمتر، محصول ایده آل خود را پیدا کنید. بهداشت دهان و دندان در کیفیت زندگی و همچنین سلامتی سایر ارگان های بدن، نقشی کلیدی را ایفا می کند؛ پس آن را جدی بگیرید! در ادامه نیز چند پرسش رایج در خصوص انتخاب و خرید خمیر دندان های مختلف را مرور خواهیم کرد.
آیا خمیر دندان می تواند زردی دندان ها را از بین ببرد؟
اگر رنگ زرد دندان های شما ناشی از افزایش سن، مصرف دارو یا از بین رفتن مینای دندان باشد، حتی بهترین خمیر دندان خارجی نیز نمی تواند آن را درمان کند. خمیر دندان ها در از بین بردن لکه های ناشی از مصرف چای و قهوه یا مصرف سیگار موثرتر هستند.
هر بار چقدر خمیر دندان باید روی مسواک بزنیم؟
بهترین مقدار مصرف خمیر دندان برای کودکان بالای سه سال و بزرگسالان به اندازه یک دانه نخود فرنگی و برای کودکان زیر سه سال به اندازه یک دانه برنج است.
آیا خمیر دندان زغالی کاملا بی ضرر است؟
زغال یک پاک کننده قوی محسوب می شود و سازندگان بهترین خمیر دندان طبیعی معتقد هستند استفاده از زغال می تواند محصول آنها را به یک پاک کننده قوی و کاملا بی ضرر تبدیل سازد. این باور اشتباه است، چرا که ترکیبات زغال قدرت سایندگی بسیار بالایی دارند و این موضوع می تواند به مینا و عاج دندان بسیار آسیب وارد کند. خمیر دندان های ذغالی، مانند نمونه های شیمیایی از اثرات جانبی منفی برخوردارند.
منابع : which , radomilefamilydental